Loading...

niedziela, 25 marca 2012

Pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej

W garnku ugotowałam odmierzoną szklankę kaszy jaglanej.  
Po ostygnięciu dodałam ją do mięsa mielonego. Następnie wrzuciłam jedno jajko, sprasowany czosnek, pokrojoną drobno cebulę. Przyprawiłam pieprzem, lubczykiem, pieprzem cytrynowym i lekko vegetą. Wyrobiłam farsz i ulepiłam małe kuleczki.

Do wywaru z zupy pomidorowej, którą zrobiłam dzień wcześniej z udźca z indyka, dodałam zioła prowansalskie i pieprz cayenne, koper, kostkę mięsną i pół słoiczka przecieru pomidorowego by zagęścić sos. 
Gdy już sos "bulgotał" wrzuciła pulpeciki, które gotowały się 30 min. 
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...