Loading...

sobota, 31 marca 2012

Rogalik z ciasta francuskiego

Mój pomysł na rogaliki po francusku zrodził się w dniu mojego męża urodzin. Jak już niektórzy zdążyli zauważyć bardzo lubię ciasto francuskie. Dlatego też, postanowiłam znów zrobić z niego użytek. 

Przygotowanie: 
ciasto francuskie rozłożyłam na blasze. Pokroiłam na 6 kwadratów. Położyłam na każdym plaster szynki szwarcwaldzkiej z Lidla, plaster sera pleśniowego i oliwki przekrojone na pół. Zawinęłam po ukosie by wyszły ala rogaliki. Wstawiłam do piekarnika na 15 min w 150 stopniach. 
  Delikatne to danie, może służyć nawet na przystawkę. Nam bardzo smakowało.

Smacznego!!! 
mam nadzieję, że ktoś podzieli się ze mną pozytywną opinią:)

2 komentarze:

  1. Polecam, jeśli ktoś lubi takie połączenie:):)można nawet zrobić dip. Oliwki dają nutkę sloności

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...