Loading...

środa, 11 kwietnia 2012

Żurek Wielkanocny


Pierwsze ciepłe danie jakie zagościło na moim stole w Wielką Niedzielę był żurek. 
Mój sposób na pyszny żurek:
Ugotowałam białą kiełbasę w wodzie, na patelni przesmażyłam cebulkę z boczkiem i kiełbaską. Do ugotowanej kiełbasy dodałam przesmażone produkty. Pokroiłam w plastry marchew, którą wrzuciłam do garnka. Sprasowałam kilka ząbków czosnku i kilka sporych łyżek chrzanu tartego. Wszystko wymieszałam i na sam koniec dodałam torebkę żurku Winiar.
Wszystkim smakował. :)
A Wam jak udały się potrawy wielkanocne?

3 komentarze:

  1. wiem, wiem, lecz muszę nauczyć się robić zakwas:):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zakwas to naprawdę nic trudnego :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...