Loading...

czwartek, 21 czerwca 2012

Roladki z cukinii z mozzarellą - Antipasti

Delikatne, 
ciekawe połączenie
a smak....
Składniki:
4 podłużne plastry cukinii 
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 
8 plastrów mozzarelli 
sos pomidorowy Arrabbiata  Piccante firmy Combino (Lidl)
Przygotowanie
Cukinię pokroić w plastry
mnie raczej pokroiła się trochę nie równo:)
 cóż następnym razem będzie lepiej
posolić plastry i delikatnie zarumienić na patelni
jak już lekko przestygną ułożyć szynkę i plaster mozzarelli
zawinąć w roladki
W międzyczasie podgrzać sos
Zawinięte roladki włożyć na 15 min do piekarnika 
i zapiekać w temp. 200 C
Przed samym końcem ok. 2 min. położyć na każdej roladce 
plaster mozzarelii
Na gorący sos położyć roladki

A smak... kremowy, śmietankowy i pikantny:)

5 komentarzy:

  1. Taa a francusku hors d’œuvre, a po angiesku starters mogłaś w nawiasie jeszcze te przystawki nazwać.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny letni pomysł na przystawkę. Pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja wolę sama przygotowywać sos, bo ostatnio trafiłam na strasznie hmmm kwaśny. Spróbuj też sama :) Może u mnie niedługo pojawią się przepisy na jakieś fajne sosy, bo przygotowuje wpis o przekąskach.

    Pozdrawiam,
    www.megulencja.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ok. dzięki:) w takim razie będę czekać na wpis.

      Usuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...