Loading...

sobota, 2 czerwca 2012

Spaghetti carbonara

Kiedyś potrafiliśmy jeść makaron z różnymi sosami prawie codziennie. A najbardziej spaghetti w moim wydaniu. Wczoraj postanowiłam przygotować spaghetti carbonara, którego tak de facto nigdy nie jedliśmy. 

200 g makaronu 
30 dkg boczku wędzonego
100 g startego parmezanu
2 jajka
sól i pieprz 
makaron ugotować al dente
boczek podsmażyć na patelni
jajka roztrzepać i dodać do nich parmezan
oprószyć solą i pieprzem

Do boczku wrzuciłam makaron, wymieszałam składniki. 
Następnie wlałam jajka z serem do makaronu i boczku
mieszałam tak aby jajka się delikatnie ścięły. 
Na sam koniec posypać danie parmezanem

Chciałam zapytać Was z jakiej firmy kupujecie makarony?
 ja od jakiegoś czasu kupuję makaron Combino w Lidlu i jestem bardzo zadowolona.

6 komentarzy:

  1. Mmm jak dobrze, że dziś mam spaghetti, bo straszna ochota mnie naszła ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiamy makarony :) smaczne w dobrej cenie są makarony tesco np. pełnoziarniste (tylko nie te najtańsze). Biedronkowe i lidlowe też są naprawdę dobre, nie rozpadają się, nie sklejają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Carbonara jest zawsze niezawodna i przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja najczęściej kupuję z Lubelli :) bardzo lubię spaghetti :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten przepis jest naprawdę boski ;) zrobiłam wczoraj na obiad i po prostu niebo w gębie, nie miałam parmezanu dlatego użyłam innego sera, ale i tak pełen odlot:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...