Loading...

niedziela, 8 lipca 2012

Jestem sobie papryka faszerowana....

upał, upał i jeszcze raz upał....
Czasem gdzieś zagrzmi, czasem zerwie się delikatny wiatr
czasem delikatnie muśnie deszcz
lecz za chwilę znów upał....
Lubicie papryczki faszerowane??? a jeśli tak to w jakiej postaci z jakim farszem?
Składniki:
2 duże papryki
1/2 mięsa mielonego
duża cebula
ząbek czosnku
przyprawy
Co trzeba zrobić:
papryki umyć, przekroić na połówki 
oczyścić 
na patelni przesmażyć czosnek z cebulką 
dodać mięso 
później doprawić przyprawą do mięsa mielonego
pieprzem cayenne i pastą węgierską 
przygotowany farsz włożyć do papryczek 
i zapiekać 45 min na termoobiegu w 280 C

Smacznej i miłej niedzieli :)

8 komentarzy:

  1. Pyszna!
    Mam na nią wielką ochotę.

    OdpowiedzUsuń
  2. jestem fanką zapiekanych frykasów w papryce, cukinii i im podobnych :)
    pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda wspaniale, znowu mam ochotę zrobić:D

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł i ładnie to wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  5. no tak pokaż mi paprykę, a jeszcze faszerowaną, to już naprawdę robię się głodna i mam ochotę na swoją wersję dania:) pozdrawiam z mojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  6. podobnym nadzieniem faszeruję cukinie, ale i papryczkowej wersji chętnie bym spróbowała

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten blog kulinarny to świetne rozwiązanie również dla takich topornych kucharek jak ja. Czytam, idę krok w krok zgodnie z instrukcją, porównuje ze zdjęciami i to naprawdę wychodzi. Wielka satysfakcja ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Moja mama dodaje jeszcze ryż :) Mniam mniam, aż też nabrała mnie ochota na paprykę :D

    Buźka,
    www.megulencja.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...