Loading...

wtorek, 11 września 2012

Szybka warzywna zapiekanka

Wykorzystując moje mini naczynia do zapiekania, przygotowałam zapiekankę warzywną z kozim serem. Połączenie jest bardzo dobre. Kremowy smak koziego sera dopełnia smak warzyw.
Warzywa zapiekane z serem kozim
(porcja dla 2 os.)
Składniki:
  • pół bakłażana
  • pół cukini
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • przyprawy
  • ser kozi
Ser kozi położyć na spód naczynek. W garnku udusić pokrojonego bakłażana z pomidorem, cebulą i cukinią, przyprawić. Wyłożyć na ser i zapiekać w temp. 160 C na termoobiegu przez 20 min.

6 komentarzy:

  1. Swietne, lekkie i pachnace latem danie. Czy ser kozi, ktorego uzywalas, byl miekki, czy twardy?

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a wydaje się TAKIE smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ser kozi to świetny dodatek. Przepiękne miseczki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ania, a myślisz, że można zrobić odwrotnie? To znaczy warzywa na spód, czy wtedy ser się nam za bardzo spiecze?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli jest pod warzywami wtedy rozpuści się pod wpływem sosu z warzyw. Gdyby dać na warzywa, być może by się spiekł. Nie wiem, ale trzeba to sprawdzić. Dzięki Meg:)

      Usuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...