Loading...

wtorek, 20 listopada 2012

Pasta jajeczna z warzywami

Zawsze zastanawiam się jaki wybrać dodatek do pieczywa by był on pożywny i nie monotonny. Zazwyczaj z pośpiechu wybieram ser i wędlinę oraz warzywa typu pomidor, ogórek, papryka. Jednak teraz proponuję pastę jajeczną z warzywami. Taka pasta jest bardzo sycąca i smakuje wyśmienicie bez dodania majonezu!:)

Składniki:
  • 4 jajka  ugotowane na twardo 
  • pęczek rzodkiewek 
  • pół cebuli
  • garść koperku 
  • 1/4 białego serka typu Philadelfia
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka pokroić w kostkę, rzodkiewkę, cebulę i koperek drobno posiekać. Wymieszać z serkiem Philadelfia. Dodać sól i pieprz. Dlaczego dodałam serek? Nie mogę jeść majonezu a po drugie bardzo fajną przybrała pasta konsystencję... 
Spróbujcie sami! 
Smacznego:)


2 komentarze:

  1. mniammmmmm uwielbiam pasty i wszelkie smarowidełka do kanapek:) wyczarowałaś smakowitą pastę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie klasyczne kanapki z serem i wedlina jadam bardzo rzadko (wlasciwie tylko, kiedy odwiedzam dom rodzinny), za to domowe pasty do kanapek bardzo lubie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...