Loading...

czwartek, 29 listopada 2012

Pieczona ryba z zestawem surówek

Lubicie ryby? 
Dziś przedstawiam Wam rybę pieczoną z zestawem surówek.Starałam się zrobić surówki, dokładnie tak jak robi je moja mama. Zatęskniłam za ich smakiem...

Składniki: (1 porcja)
  • 1 filet rybny
  • sok z połowy cytryny
  • przyprawa z M&S- Italian Herb Seasonning 
Na surówki:
Z kapusty pekińskiej
  • pół kapusty pekińskiej
  • papryka czerwona
  • marchew
  • połowa pora
  • połówka pomidora
  • sól
  • oliwa z oliwek do skropienia
Z kapusty kiszonej: (4 porcje)
  • op. kapusty kiszonej
  • marchew
  • połowa cebuli
  • papryczka chili
  • połowa pora
  • oliwa z oliwek do skropienia
Wykonanie:
rybę przyprawić przyprawą, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika w foli aluminiowej na ok. 25 min. Kapustę pekińską drobno poszatkować, posolić, pognieść rękami, by puścił sok, zetrzeć na tarce marchew, pomidora, paprykę i pora drobno pokroić. Wymieszać składniki i skropić oliwą z oliwek. 
Marchew do kapusty kiszonej zetrzeć na tarce o grubych oczkach, papryczkę chili, cebulę i pora, drobno posiekać. Wymieszać i skropić oliwą z oliwek. 


Smacznego:)

4 komentarze:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...