Loading...

środa, 5 grudnia 2012

Pierś z kurczaka mozzarellą i papryczkami chili


Kiedyś miałam okazję jeść kurczaka z plastrami mozzarelli i smakował wyśmienicie. Do tego dobrze doprawiony ziołami, przyprawami z dodatkiem warzyw. Mięso kurczaka dzięki mozzarelli z dodatkiem ziół ma bardzo fajny smak. Danie jest szybkie i treściwe.Choć może nie wygląda smakowicie na pierwszy rzut oka, ale wygląd dania to nie wszystko już się o tym przekonałam...
Pierś z kurczaka z mozzarellą i papryczkami chili
Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka 
  • 4 papryczki chili
  • 1 kulka mozzarelli
  • pół papryki czerwonej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy (do kurczaka, pieprz cayenne, przyprawa z włoska z M&S, cząber, tymianek, rozmaryn)
Wykonanie:
Pierś namaścić ziołami, z papryczek chili wybrać pestki, paprykę czerwoną pokroić w paski. Do naczynia żaroodpornego wstawić kurczaka z papryczkami i papryką, polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika na 30 min na termoobieg w temp. 180 C. Pod koniec pieczenia położyć na 5 min plastry mozzarelli, by się rozpuściły delikatnie. 

 Podałam kurczaka z kalafiorem a mąż przygotował sałatkę z ogórka kiszonego, cebuli i papryki:)

 Smacznego:)

5 komentarzy:

  1. ale pychota!:) wygląda niesamowicie apetycznie:) chcę taki obiad!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tam, oj tam, nie wyglada... Wazne, ze smakuje! Ja czesto robie roladki albo kieszonki z kurzych cycow, a mozzarella jest ich stalym skladnikiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To dobre połączenie. Mnie bardzo smakuje

      Usuń
  3. Dzisiaj robię!! Wygląda genialnie właśnie i mam nadzieję, że tak będzie smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...