Loading...

niedziela, 2 grudnia 2012

Zapiekana feta z chorizo

Zimne dni nastają i trzeba ogrzewać swój organizm ciepłymi posiłkami. Zapiekana feta z chorizo i pomidorami do wbrew pozorom sycąca przekąska. Bardzo lubię fetę i chorizo. A to połączenie stanowi zgrany duet. 
Składniki: (2 porcje)
  • 1/4 opakowania fety
  • 4 plastry pomidora
  • 4 plastry chorizo
  • zioła z M&S (Italian Herb Seasonning)
  • łyżeczka oliwy z oliwek
 Wykonanie:
Pomidory ułożyć w naczynkach położyć chorizo i przykryć fetą. oprószyć ziołami i skropić oliwą z oliwek.
Smacznego:)

7 komentarzy:

  1. Bardzo smakowite połączenie! ostatnio lubię tak po prostu podjadać chorizo. Jest pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też lubię, ale mogę jedynie w małych ilościach, a połączenie chorizo i fety, mmm palce lizać:)

      Usuń
  2. To z pewnością jest pyszne!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. No patrz, nie wpadlam na to, by do pieczonej fety dodac chorizo. Ty to masz leb! Na pewno zrobie, i to juz niedlugo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hehe, dzęki Maggie:) Warto, smakuje wyśmienicie:)

      Usuń
  4. świetne zestawienie smaków

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...