Loading...

czwartek, 27 grudnia 2012

Żeberka w sosie gruszkowo-śliwkowym

Na dziś proponuję żeberka w sosie gruszkowo-śliwkowym. Pyszne! Jeśli nie macie pomysłu na ciepłe danie na sylwestra to może okazać się idealne na sylwestrową noc.
Składniki:
  • 1 kg żeberek
  • 500 g śliwek 
  • 1 duża gruszka
  • 4 peklowane w occie gruszki (mojej mamy)
  • przyprawy
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Żeberka namoczyć. Namacerować przyprawami, pozostawić na jedną noc. Podlać oliwą z oliwek i sokiem z gruszek. Ułożyć śliwki i gruszki na mięsie. Wszystko zapiekać w rękawie w 180 C na termoobiegu przez 1,5 h. 

 Po upieczeniu mięsiwa śliwki i gruszki zmiksować. Jeśli nie chcecie mieć gęstej konsystencji można dodać sosu z mięsa i zalać odrobiną wody ciepłej i jeszcze raz zmiksować.

1 komentarz:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...