Loading...

piątek, 27 stycznia 2012

Pierś z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Zaprosiliśmy dziś znajomych. Lubię pichcić i zawsze chcę zaskoczyć moich gości. I udało się. Dzień wcześniej na macerowałam pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Różnymi przyprawami, głównie z apetity lub prymatu. Przyprawą do kurczaka gyros, kebab, curry, przesmażyłam pierś. Na drugiej patelni usmażyłam czerwoną paprykę, cebulę i ananasa, wszystko pokrojone w kostkę. Sos od ananasa wlałam do usmażonego kurczaka. Wszystko przełożyłam do garnka
po czym wlałam pół sosu chili develey i sos cygański też tej firmy. Potrawę podałam z ryżem brązowym. Smak bardzo wyszukany, choć mieszanka smaków, łatwo było rozpoznać każdy a najbardziej pikantno - słodki. 
Przepis dała mi moja znajoma. Ja trochę go zmodyfikowałam. 

Smacznego!!!

czwartek, 26 stycznia 2012

L'art du chocolat Bruksela

Być w Belgii i nie skosztować belgijskiego "smaku" bogów?:) W Przeddzień wyjazdu, czyli tego samego dnia gdy kosztowałam belgijskiej bagietki, chciałam bardzo kupić słodycze. Choć były różne sklepy z belgijską czekoladą ja nie mogłam się na żaden zdecydować. Ku mojemu zdziwieniu w tej samej alejce i tym samym rzędzie gdzie knajpka Le Rubens odkryłam wspaniały sklep z belgijskimi wyrobami. Dostałam oczopląsu, nie wiedziałam co wybrać. Wszystko wyglądało zachęcająco. Po jakimś czasie zobaczyłam w promocyjnej cenie 8 pudełek pralin, czekoladek o różnych smakach plus jedno pudełko było gratis. Nie zastanawiałam się długo. Kupiłam. do dziś je trzymam, choć niektóre już zostały rozdane lub zjedzone, ale nie żałowałam, że właśnie w tym sklepie dokonałam zakupu. 

Sklep mieści się na Rue de la Colline 10. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...