Loading...

sobota, 26 stycznia 2013

Naleśniki z farszem

Najpierw chciałabym przeprosić moich czytelników za tak długą przerwę i podziękować czytelnikom za to, że pomimo mojej nieobecności na blogu, statystyka odwiedzin wciąż rosła:*

Dziś przepis na szybko! 
Co zrobić gdy farsz od spaghetti zostanie a nie chcemy jeść ponownie tego samego połączenia? Ja mam na to od kilku lat sprawdzony pomysł. Zamykam ten farsz w naleśniku. Oczywiście sposobów jest o wiele więcej, ale ten jest po prostu szybki. 

Składniki na farsz:
  • mięso mielone
  • oliwki zielone, czarne
  • puszka pomidorów
  • przyprawy
  • mozzarella
  • papryka czerwona
  • cebula
  • 1 łyżka sambalu*
na naleśniki:
  • 1 szkl. mąki 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • ½ szkl. mleka 
  • 1 szkl. wody 
*dla tych co lubią bardzo pikantne przyprawy

Przygotowanie:
Mięso mielone przesmażyć na patelni, doprawić. Dodać cebulę i paprykę, później pomidory w puszce i oliwki. Na sam koniec mozzarellę.Przyprawić całość sambalu.
Na drugiej patelni smażyć ciasto.
Farsz nakładać na naleśniki i zwijać.


Smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...