Loading...

wtorek, 15 stycznia 2013

Zapiekanka ziemniaczano-pieczarkowa z ricottą

Na dziś proponuję zapiekankę ziemniaczano-pieczarkową z ricottą.
Składniki:
  • 2 duże ziemniaki 
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • ser ricotta
  • sól 
  • pieprz 
  • zioła 
  • oliwa z suszonych pomidorów

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry ułożyć na dnie naczynia, posolić, podlać oliwą. Pieczarki także pokroić w plastry a cebulę w piórka. Ułożyć warstwami, przyprawić. Na wierzch położyć ser i polać odrobiną oliwy. Piec na termoobiegu w temp. 180 st. C. przez ok. 45 min. 

Smacznego:)

9 komentarzy:

  1. obiadek w sam raz dla mnie:)
    zapiekanki są the best!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bym pewnie jeszcze szpinaku dorzucila, bo szpinak i ricotta to idealna para :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapewne idealna para, lecz ja za szpinakiem nie przepadam aż tak bardzo;/

      Usuń
  3. Ale pychotka, bardzo lubię zapiekanki :)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Masz śliczne naczynie do pieczenia, a sama zapiekanka brzmi kusząco.
    Marta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję:) też bardzo mi się podoba:)

      Usuń
  5. bardzo podoba mi się to zestawienie smaków, super!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...