Loading...

niedziela, 17 lutego 2013

Pierożki nadziewane serem z niebieską pleśnią

Ciasto francuskie i ser pleśniowy to bardzo fajne połączenie słodkiego, słonego smaku. Pomyślałam sobie, że będzie to idealna przekąska na imprezę czy spotkanie. Uważam, że w lodówce zawsze musi być ciasto francuskie. Można z niego wyczarować wiele smacznych dań. 

Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 op. sera pleśniowego (z niebieską pleśnią)
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić w kwadraciki o wymiarach 6 cm x 6 cm. Oczywiście można wykroić większe. Małą łyżeczką nałożyć kawałki sera i złożyć w trójkąty ciasto i docisnąć widelcem. Piec w piekarniku ok.20 min. w temp. 180 st. C.

4 komentarze:

  1. wspaniale się zapowiada:D!pycha

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnio szaleję na punkcie tego sera! daję go niemal do wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie banalne, a pyszne! Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...