Loading...

poniedziałek, 4 lutego 2013

Pyszne kiełbaski

 Nigdy nie byłam w Toskanii a chciałabym zasmakować nie tylko uroku tej krainy, ale także degustować wszystkie jej wspaniałości. Toskania jak na razie kojarzy mi się z filmem "Pod słońcem w Toskanii". A to danie pochodzi z gazetki M&S przywiezionej z Londynu (numer lipcowy), w której jest sporo smaków Toskanii. 
Oczywiście gazetka dostosowana pod gusta angielskie, gdyż w daniu tym występują angielskie kiełbaski, które podaje się na śniadanie. Ja takich nie posiadam, więc zastąpiłam je białymi kiełbaskami. W oryginalnym daniu występuje fasola masłowa, ja dałam czerwoną.Nie wiem jak smakuje oryginalna wersja, ale ta jest wyśmienita. Z pełną odpowiedzialnością mogę to powiedzieć. 

Składniki:
  • 4 kiełbaski białe
  • kiść pomidorów koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • czerwona i żółta papryka
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 3 łyżki czerwonej fasoli
  • pół szklanki bulionu drobiowego
  • kilka kropel octu balsamicznego
  • kilka kropel oliwy z oliwek
Przygotowanie:
papryki pokroić w grubsze plastry, cebulę w piórka. Do naczynia żaroodpornego umieścić wszystkie składniki, zalać je bulionem lekko skropić oliwą i octem. Zapiekać ok. 30 min. w 200 st. C na termoobiegu z grillem. 

Smacznego!

2 komentarze:

  1. mniammmm pychota!
    i te kolory!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowicie to wygląda , a smakuje pewnie jeszcze lepiej.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...