Loading...

wtorek, 30 kwietnia 2013

Andruty z masą krówkową i ziarnami słonecznika

W tym roku majowy weekend spędzamy w domu, poświęcamy ten czas na odpoczynek. Pogoda nie nastraja optymistycznie, lecz jeśli wyjrzy słońce spod chmur mamy plan by pójść nad jezioro z koszykiem smakołyków i butelką dobrego wina. Już kiedyś spędziliśmy w ten sposób majowe dni. Z tą tylko różnicą, iż pojechaliśmy do Ostródy i tam nad jeziorem, zrobiliśmy sobie małą ucztę.
Choć ostatnio stronię od słodyczy, postanowiłam przygotować andruty, by osłodzić sobie te dni i nadać im promyków słońca. Pomysł na przełożenie wafli zaczerpnęłam od koleżanki, która przyniosła ciasto, które było tak smaczne, że moje kubki smakowe nie były wstanie odróżnić jednego małego składnika, który zrobił wielką różnicę.

Składniki:
  • 1 opakowanie andrutów
  • 300 g pestek słonecznika
  • 1 op. masy krówkowej 
Przygotowanie:
Pestki słonecznika uprażyć na patelni. Dodać je do masy i wymieszać. Przełożyć dwie warstwy wafli.
Tak przygotowane andruty włożyć do lodówki, przynajmniej na 1 h. Po tym czasie pokroić je wg upodobań.
masa smakuje ze słonecznikiem tak, jakby to były orzechy. Smak genialny, że musiałam wypróbować na andrutach. Genialne do kawusi:)
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie andruty, z masą krówkową, czy czekoladową, kocham każde :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...