Loading...

czwartek, 11 lipca 2013

Koktajl i mleko kokosowe

Po raz pierwszy robiłam koktajl na bazie mleka kokosowego. Przygotowałam różne smaki i jestem oczarowana smakiem.
Pomysł ten podpowiedziała mi Deli. Mleko kokosowe przygotowane z wiórków kokosowych, jest najlepszym pomysłem jaki pojawił się w mojej kuchni. Koktajle wychodzą w smaku fantastyczne. Przekonajcie się sami...
Mleko kokosowe:
  • 1 szklankę wiórek kokosowych z Kresto  zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy na 4 godz. Po tym czasie wszystko razem miksujemy.
Na bazie tego mleka przygotowałam 3 rodzaje koktajli:

Koktajl  arbuzowy:
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szklanka zmiksowanego arbuza
Wszystkie składniki łączymy razem i miksujemy

Koktajl z kiwi:
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego
  • 3 obrane kiwi
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru
Wszystkie składniki łączymy razem i miksujemy
 
Koktajl bananowy
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego
  • 2 banany
  • 1/2 jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
Wszystkie składniki łączymy razem i miksujemy

 
Pozdrawiam 
A.

2 komentarze:

  1. Mam w domu dwa kokosy, które czekają na zjedzenie. Fajny pomysł mi poddalaś, jak je wykorzystać - zamiast wiórek kokosowych... Może coś ciekawego wyjdzie... ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A jaki wybór! Można w ciągu dnia zaglądać do lodówki i mieć komfort wyboru: a ja teraz arbuzowy poproszę

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...