Loading...

piątek, 11 października 2013

Krupnik syty


Choć pogoda dziś dopisuje, warto rozgrzewać swój organizm. Sposobów na ocieplenie organizmu jest sporo. Gdy nadchodzi pora jesienno-zimowa, nasz organizm dopomina się treściwych posiłków. Zupy u mnie to podstawa a najbardziej te, które są bogate w wiele składników.
Składniki:
  • 2 większe żeberka wieprzowe
  • 1 pęto kiełbasy ( taką jaką lubicie)
  • 20 dkg boczku wieprzowego
  • włoszczyzna 
  • 1 szkl. kaszy jęczmiennej 
  • pieprz
  • sól 
  • Vegeta
  • pieprz cayenne
Przygotowanie:
Do garnka z wodą wkładamy żeberka z umytą włoszczyzną i gotujemy. Na patelni przesmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę i boczek. Wrzucamy te składniki do wywaru. Po pół godz. gotowania składników dodajemy szklankę kaszy. Doprawiamy zupę przyprawami. 

 A Wy jakie lubicie zupy?

3 komentarze:

  1. Tak, to idealna jesienno-zimowa zupa :)
    (U mnie pogoda bardzo zupowa: leje, wieje i zimno.)

    OdpowiedzUsuń
  2. Krupniczek...zawsze i w każdej ilości...mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Doskonale Cię rozumiem - całe lato nie jadłam zup, a teraz prawie codziennie się nimi dogrzewam. Mój nr 1 to żurek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...