Loading...

poniedziałek, 14 października 2013

Mięsne leczo

Leczo to taka potrawka, która nigdy się nie nudzi. Można przygotować je z różnymi warzywami, z wkładką mięsną lub bez, jak kto woli. Leczo niekoniecznie musi być pikantne. Dla tych co mają wrażliwe podniebienie, wystarczy szczypta ostrej przyprawy, by podkreślić smak. Skoro mamy już jesień za oknem a organizm domaga się dawki warzyw i mięsa jednocześnie, zaserwowałam pikantne leczo. 
Składniki:
  • 4 czerwone papryki
  • 1 żółta
  • 1 zielona
  • puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 cukinie
  • 2 kiełbaski
  • łyżka pasty węgierskiej (ostała jeszcze z Kociołkowania)
Przygotowanie:
Kiełbaski pokroić i przesmażyć na patelni. Warzywa pokroić i wrzuć do garnka podlać pomidorami z puszki i dodać przesmażoną kiełbaskę. Dusić do miękkości. 
A Wy lubicie leczo?

4 komentarze:

  1. Uwielbiam leczo, robię od czasu do czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nam leczo też nigdy się nie znudzi:) mniam mniammm

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja najbardziej lubię właśnie pikantne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosto, smacznie i zdrowo, czyli tak właśnie lubię najbardziej :D Dzięki wielkie za inspiracje i zapraszam do mnie na bloga, gdzie też od niedawna stawiam pierwsze kroki kulinarne ;) http://leczo.net.pl/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...