Loading...

środa, 27 listopada 2013

Nadziewane muszle makaronowe

Przed kolejnym wyjazdem, mając niewiele czasu postanowiłam zrobić muszle makaronowe z nadzieniem mięsnym. Sekret nadzienia tkwi w sosie. I przyznam szczerze, że ta wersja bardzo mi odpowiada.


Składniki:
  • Ugotowane muszle makaronowe wg. opisu na opakowaniu
  • 1 op. mięsa mielonego (200 g)
  • 30 g sera żółtego
  • 1 papryka
  • 1 cebula czerwona
  • garść natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • mały słoik przecieru pomidorowego
  • przyprawy: do mięsa mielonego, sól morska, pieprz cayenne, curry
Przygotowanie:
Mięso mielonego przesmażyć na patelni, doprawić przyprawami. W mikserze zmiksować paprykę, czosnek, cebulę i pietruszkę, dodać do mięsa. Następnie dodać przecier pomidorowy i wszystko wymieszać. Gotowy farsz nakładać do muszelek. posypać startym serem muszle i zapiekać przez ok 15 min na termoobiegu w temp. 180 st. C. 

2 komentarze:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...