Loading...

niedziela, 22 grudnia 2013

Ciasto korzenne

 Zapraszam Was na korzenne ciasto, które znalazłam u Edith. Ciasto przed upieczeniem ma konsystencje musu-zapach obłędny. Częstujcie się!

Składniki:
/tortownica 26 cm/
  • 1 kostka margaryny
  • 230 g cukru brązowego
  • 4 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • 120 g orzechów drobno zmielonych 
  • 150 ml mleka -2 %
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 kieliszek złotego rumu
Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jaja ciągle miksując a później orzechy. Następnie dodajemy kakao, przyprawę do piernika, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na sam koniec mleko i rum. Wszystko jeszcze przez chwilę mieszamy. 

Pozdrawiam 
A.

1 komentarz:

  1. Ślicznie ozdobione. A smakuje z pewnością równie dobrze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...