Loading...

sobota, 28 grudnia 2013

Śledzie z cebulą w oleju

Śledzie najbardziej lubię w occie i oleju. Ewentualnie w sałatce, ale tylko z określonymi składnikami i oczywiście w zupie śledziowej. Lubię zagryzać je świeżym chlebem z masłem. Nie wiem jak Wam, ale w śledziach w oleju bardzo smakuje mi cebula. 
Przepis na  śledzie w oleju znalazłam tutaj. 
Z tego przepisu robię je już drugi raz i w smaku są rewelacyjne. Spróbujcie sami. 
Składniki:
  • 6 płatów śledziowych
  • 2 cebule 
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej do zalania śledzi
Przygotowanie:
Śledzie pokroić w paski, cebulę pokroić w piórka. Włożyć do słoika, dodać ziele angielskie i liście laurowe dodać łyżkę octu i zalać olejem. Wszystko wymieszać i odstawić do przegryzienia się wszystkich składników.
Pozdrawiam 
A. 

1 komentarz:

  1. Śledzie uwielbiam u mnie na Wigilii było ich aż 3 rodzaje.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...