Loading...

poniedziałek, 28 października 2013

Błonnik Witalny

Błonnik Witalny co to jest? 
Błonnik zawiera nieprzetworzone łuski babki płesznik oraz nasiona babki jajowatej. Oba te składniki korzystnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego , pobudzają pracę jelit i likwidują zaparcia oczyszczając organizm z toksyn. W żołądku pęcznieją wywołując uczucie sytości. Frakcja rozpuszczalna w wodzie pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu, co ma korzystne działanie na układ krwionośny.

poniedziałek, 21 października 2013

Zupa grzybowa z boczkiem

Grzyby lubię jeść, lecz nie niekoniecznie zbierać. W przeciągu dwóch tygodni otrzymałam dwie siatki, prawdziwków, podgrzybków. Większość zamroziłam. Ostatnio królują u nas zupy, mając grzyby, dlaczego nie wykorzystać okazji. Moja zupa jest nietypowa.

środa, 16 października 2013

Placuszki z jabłkiem

Naleśniki, placki, placuszki to nie tylko smaki mojego dzieciństwa ale i smakołyki. Dziś z ogromną przyjemnością powracam do robienia ich.Proste i szybkie w robieniu, zajmują chwilę by później cieszyć się ich smakiem.

poniedziałek, 14 października 2013

Mięsne leczo

Leczo to taka potrawka, która nigdy się nie nudzi. Można przygotować je z różnymi warzywami, z wkładką mięsną lub bez, jak kto woli. Leczo niekoniecznie musi być pikantne. Dla tych co mają wrażliwe podniebienie, wystarczy szczypta ostrej przyprawy, by podkreślić smak. Skoro mamy już jesień za oknem a organizm domaga się dawki warzyw i mięsa jednocześnie, zaserwowałam pikantne leczo. 

piątek, 11 października 2013

Krupnik syty


Choć pogoda dziś dopisuje, warto rozgrzewać swój organizm. Sposobów na ocieplenie organizmu jest sporo. Gdy nadchodzi pora jesienno-zimowa, nasz organizm dopomina się treściwych posiłków. Zupy u mnie to podstawa a najbardziej te, które są bogate w wiele składników.

środa, 9 października 2013

Zapiekane ziemniaki z łososiem i serem pleśniowym

Zapiekane ziemniaki z łososiem i serem pleśniowym
Pamiętacie moją wizytę w LOFCIE? 
Zajadałam się tam podobną potrawą, którą dziś prezentuję. No tak, ja się zajadałam i wtedy i teraz, jednak mój połówek niestety za łososiem nie przepada. Od wielkiego święta zje pieczonego pstrąga i to wszystko. Jak on to mówi "z ryb najbardziej lubi schabowego" :) Zmuszać i wmuszać nie będę. Podkreślić chcę jednak, że zjadł "ten wynalazek" z pewnym smakiem, pomimo, że farsz był maślany, dzięki serowi, jednak łosoś, ach ten łosoś ma tak intensywny smak, że wszystko przebije. 

środa, 2 października 2013

Hamburger

Jak byliśmy w Ełku zaszliśmy do lokalu na hamburgery. Miały one różne nazwy, że względu na dobór składników. Wybraliśmy dwa różne, grecki i bekon. W smaku były dobre, choć najbardziej smakowały nam sosy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...