Loading...

środa, 26 lutego 2014

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka
Ta sałatka nie wygląda apetycznie, nie przyciąga uwagi, kolor też nieciekawy. Jednak wygląd to nie wszystko, ważne jak smakuje?
Sałatka jest bardzo prosta, składa się z 4 składników. Sprawdza się idealnie do pracy, na zajęcia. Szybko się ją robi i szybciej zjada. 
 Jeśli robicie zupę na kurczaku (udka, skrzydełka) i nie macie pomysłu jak wykorzystać to mięso, ponieważ znudziły Wam się pieczone udka, skrzydełka, zawsze możecie zrobić sałatkę. Ja mięso wykorzystałam właśnie z zupy.

Składniki:
  • 1 udo z kurczaka 
  • 2 skrzydełka 
  • garść czarnych oliwek
  • pół główki sałaty pekińskiej
  • 4 ogórki kiszone
  • przyprawy: do kebaba i gyrosa, pieprz cayenne
sos:
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta bazylii

Przygotowanie:
Mięso pokroić drobno, przyprawić i przesmażyć na patelni. Poszatkować kapustę drobno. Oliwki pokroić w krążki. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z dipem, którego składniki trzeba zmiksować.
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka
Pozdrawiam!
A.

5 komentarzy:

  1. znakomite smaki:) z cała pewnością wspaniała!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cała moja rodzinka przepada za tą sałatką:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Dla mnie wygląda bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super sałatka! Lubię takie z kapusty :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...