Loading...

sobota, 22 lutego 2014

Wzbogacony Hot-dog

Hot-dogi i zapiekanki to wspomnienia ze studiów. Były dwie słynne budki na Kortowie, w których serwowali dobre fast - foody. I obie już zniknęły. Jedna była na Kortowie 1, przy starej pętli a druga przy akademikach. Chodziliśmy ze znajomymi w przerwach między zajęciami. To były fajne czasy!
Oczywiście nie serwowano nam takich wzbogaconych hot-dogów, ale na tamten czas nie przeszkadzało nam to. Ważne było wspólne biesiadowanie.
W ramach wspominek, bez zastanowienia zaczęłam przygotowywać hot -dogi. Dobrze, że miałam bułki. Cóż niestety sklepowe, może nie są tak dobre jak domowe, bo są słodkie, sztuczne z konserwantami, ale niestety nie miałam czasu na przygotowanie ich. 
Składniki:
  • 4 bułki do hot-dogów
  • 4 parówki
  • 8 plastrów szynki prosciutto
  • pół główki kapusty pekińskiej posiekanej 
  • pół kubka jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia 
  • szczypta soli
Przygotowanie:
Dwa plastry zawinąć wokół parówki ( robić tak z każdą). Przesmażyć na patelni. 
 Bułki przekroić. Kapustę pekińską posiekaną wymieszać z sosem (zmiksować czosnek, bazylię, sól z jogurtem). Wyłożyć nią środek bułki. Przesmażone parówki włożyć do bułki. I polać ketchupem.
Pozdrawiam!
A.

6 komentarzy:

  1. Jestem taka głodna, a tu taka prezentacja pysznego Hot - doga, idę do kuchni, marsz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypomniały mi się norweskie pølse :) W Norwegii to jedna z bardziej popularnych przekąsek i sprzedawana jest niemalże na każdym kroku. Najbardziej lubię kiełbaski owinięte plasterkami boczku. Ciekawy pomysł z dodatkiem kapusty i bazylii. Chętnie wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł z tą szynką! Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...