Loading...

sobota, 19 kwietnia 2014

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego
Śniadanie wielkanocne zaczynamy od żurku. Następnie podaję na ciepło białą kiełbasę oraz surówkę z kapusty kiszonej. W tym roku postanowiłam, że do kiełbasy przygotuję kapuśniaki z ciasta francuskiego.
Idealnie zastąpią pieczywo a stanowić będą ciekawy dodatek do kiełbasy.
Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego 
  • ok. 150-200 g kapusty kiszonej 
  • garść kminku
Przygotowanie:
Kapustę uprzednio ugotować w niewielkiej ilości wody, by była miękka. Przyprawić ją kminkiem. Wystudzić. W tym czasie wyciąć z ciasta francuskiego kwadraty 8cm x 8 cm. Kapustę nakładać małą łyżeczką tyle by można było złożyć ciasto w kopertki. 
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego
 Pozdrawiam!
A.

1 komentarz:

  1. Takie kapuśniaki to świetny pomysł, nie tylko na Wielkanoc :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...