Loading...

poniedziałek, 12 maja 2014

Fasolka szparagowa zapiekana z mozzarellą

Zapiekanka ta nie jest niczym szczególnym, jednak bardzo smaczna i szybka w wykonaniu. Wystarczy niewiele składników by mogła służyć jako przystawka lub dodatek do obiadu. Ostatnio mam "fazę" na mozzarellę, dlatego dodaję ją bardzo często do potraw.
Składniki:
  • op. fasolki szparagowej
  • 1 kulka mozzarelli 
  • odrobina parmezanu startego
  • 1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową ugotować, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą, posypać parmezanem i położyć plastry mozzarelli na wierzch. Wstawić do piekarnika na ok. 10 min. w 150 st. C. 
Pozdrawiam!
A.

6 komentarzy:

  1. mniammmmmmm!!! wszystko co lubię w jednym:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobilam wszystko tak jak trzeba i zjebana ta fasolka z mozzarella wyszła! ;) W ogóle co za pomysł!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam wszystko tak jak trzeba i zjeebana ta fasolka z mozzarella wyszła!;) w ogóle co to za pomysł.. Akurat jestem przed zakupami i chciałam pozbyć sie resztek, które i tak wyrzucę ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niedobre wyszło, a zrobiłam jak trzeba. Kijowy przepis!

    OdpowiedzUsuń
  5. Aurora, jak to w życiu, jednym wychodzi drugim nie...:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...