Loading...

wtorek, 1 lipca 2014

Klafior z sosie maślano-ziołowym



Zainspirowana przepisem na kalafiora w gazecie postanowiłam spróbować nowej odsłony. Zawsze robiłam z bułką tartą. Tym razem polałam go maślano-ziołowym sosem. Wyszedł bardzo dobry. W sam raz na letnie dni. 
Składniki:
  • kalafior
  • 2 łyżki masła 
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta bazylii
Przygotowanie:
różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie. W rondlu rozpuścić masło, na niewielkim ogniu. Dodać czosnek drobno pokrojony, odczekać chwilę aż jego zapach będzie unosił się w eterze. Następnie dodać zioła. Wszystko przemieszać. Ugotowany kalafior polać sosem. 
 Pozdrawiam!
A. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...