Pieczeń

Od dłuższego czasu nie toleruje wędlin kupionych w sklepie chyba, że są to podsuszane. Przyzwyczaiłam moich znajomych i bliskich, że na większe okazje jak święta, sylwester etc. przygotowuję półmisek domowych wyrobów. Pieczeń w tym wydaniu świetnie sprawdzi się jako przekąska i zakąska na sylwestrową noc. W tej wersji można podać ją na słodko ale również z dodatkami pikantnymi.



Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego
  • 30 dkg wątróbki drobiowej oczyszczonej 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • bułka tarta do zagęszczenia farszu
  • sól 
  • pieprz
  • 2 łyżeczki do mięsa mielonego
  • szczypta majeranku

Przygotowanie:
Wątróbkę zmielić w blenderze lub drobno pokroić. Dodać do mięsa mielonego. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i doprawić.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na ok. 40 min. w temp. 180 st. C na termoobiegu.


 Serdeczności, 
V.

4 komentarze:

  1. Fantastyczna!!! Uwielbiam domowe wyroby :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tez unikam kupowania wędlin i robię w domu, Twoja wyglada soczyście i apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. dzięki za poradę! I ja mam coraz bardziej dość wędlin, zaczęłam piec chleb czas na domowe wędliny. Mieszkam za granicą i tutaj bieda z jedzeniem

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 Voyagedegustacje , Blogger