Loading...

piątek, 26 grudnia 2014

Sałatka z tuńczykiem i rukolą

Bar sałatkowy znów otwarty. Na te Święta przygotowałam tradycyjnie śledziową. Druga zawsze rodzi się w głowie. Zazwyczaj na stole pojawiają się dwie dla równowagi. Druga sałatka choć rybna przypadła do gustu gościom. Tuńczyk ma to do siebie, że z wieloma składnikami dobrze smakuje.

Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • garść rukoli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 płatów pomidorów suszonych z zalewy
  • garść zielonych i czarnych oliwek
  • 4 płaty papryki marynowanej 
  • 2 łyżeczki oliwy z pomidorów suszonych
  • 3 ogórki kiszone
Przygotowanie:
Oliwki pokroić w krążki a  Paprykę, ogórki, jajka, pomidory w kostkę. Dodać do tych składników tuńczyka odsączonego z sosu, kukurydzę, rukolę. Polać oliwą i wymieszać.

Serdeczności, 
V.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...