Loading...

wtorek, 30 grudnia 2014

Pieczeń

Od dłuższego czasu nie toleruje wędlin kupionych w sklepie chyba, że są to podsuszane. Przyzwyczaiłam moich znajomych i bliskich, że na większe okazje jak święta, sylwester etc. przygotowuję półmisek domowych wyrobów. Pieczeń w tym wydaniu świetnie sprawdzi się jako przekąska i zakąska na sylwestrową noc. W tej wersji można podać ją na słodko ale również z dodatkami pikantnymi.

piątek, 26 grudnia 2014

Sałatka z tuńczykiem i rukolą

Bar sałatkowy znów otwarty. Na te Święta przygotowałam tradycyjnie śledziową. Druga zawsze rodzi się w głowie. Zazwyczaj na stole pojawiają się dwie dla równowagi. Druga sałatka choć rybna przypadła do gustu gościom. Tuńczyk ma to do siebie, że z wieloma składnikami dobrze smakuje.

środa, 24 grudnia 2014

Empanadas z kapustą i grzybami - Wesołych Świąt!

Zamiast krokietów czy pasztecików postanowiłam zrobić do czerwonego barszczu pierożki popularne w Ameryce Południowej. Choć farsz powinien być mięsny, warzywny czy serowy, zastąpiłam go kapustą i grzybami. 

piątek, 5 grudnia 2014

Ryga – niedoceniane miejsce




Jedno z najbardziej malowniczych miast basenu Morza Bałtyckiego. W okresie średniowiecza przeżywało okres niesamowitej prosperity wynikający z przynależności do Związku Hanzeatyckiego i pośredniczenia w handlu między związkiem a krajami Europy Wschodniej.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...