Loading...

wtorek, 21 kwietnia 2015

Pstrąg pieczony w maśle



Ryby są takie zdrowe i takie drogie. Dobra ryba kosztuje tyle co dobre mięso, lecz łatwiej i ekonomiczniej kupić mięso niż rybę. 
Kiedy czytałam "Moje życie we Francji" Julii Child, zachwycałam się opisem Marsylii. Ciepły klimat, uliczny gwar, miasto portowe tętniące życiem i możliwość zasmakowania najlepszej zupy rybnej w całej Francji. Bo nikt nie potrafi jej tak przygotować jak Marsylczycy. Cóż trzeba będzie się kiedyś przekonać...

czwartek, 2 kwietnia 2015

Biszkopt genueński z kremem babuni

Biszkopt genueński z kremem babuni

Okrągłe urodziny mojego męża chciałam uczcić kończąc wyjątkowym deserem. Długo zastanawiałam się cóż mogę zrobić. Miałam wiele pomysłów, ale nic mnie nie zadowalało. To miała być wyjątkowa słodycz, która przywoła najlepsze nasze wspomnienia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...